GEZAMENLIJKE MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING VAN BD EN IDC ZORGT DAT LEERLINGEN UITBLINKEN OP EEN SCHOOL IN INDIA

De gezondheid en het welzijn van een maatschappij komen vaak tot uitdrukking in scholen en leerlingen. Wanneer onderwijscentra uitblinken, kan hetzelfde gelden voor de leden van de gemeenschap.


BD-IDC-team en -leiders in interacties met leerlingen tijdens mentoroefeningen

Partners van BD en het India Development Centre (IDC) hebben deze correlatie op de proef gesteld via de jaarlijkse IDC-activiteiten voor maatschappelijke dienstverlening. Dit jaar heeft BD de handen ineengeslagen met de HCL Foundation met als doel de Government School in Shozhinganallur, in de buurt van Chennai, een betere plek te maken om te leren. De meeste leerlingen van deze school zijn afkomstig uit kansarme delen van de maatschappij en hebben vaak geen beschikking over een schone en gezonde omgeving. Meer dan 300 BD- en IDC-partners kwamen op de school bijeen om een aantal activiteiten uit te voeren.

De ondernomen projecten ter verbetering van de fysieke toestand van de school, omvatten het herstel van het oppervlak van de schoolborden, het schilderen van de buitenkant, het opruimen van het schoolterrein en het aanleggen van tuinen. Bij het werk aan het terrein werden drie kweektuinen aangelegd ter nagedachtenis aan Dr. APJ Abdul Kalam, voormalig president van India en de man die zijn burgers inspireerde tot het planten van bomen in hun tuin. In elke tuin werden 50 jonge bomen geplant.

Er werd tevens een medisch kamp georganiseerd waar leerlingen een medische en tandartscontrole kregen. De HCL Foundation zorgde in samenwerking met Vels University en Sri Venketeswara Medical Group voor 25 dokters en 40 vrijwilligers voor de controles. De oorspronkelijke twijfels onder leerlingen werden al snel weggenomen en meer dan 400 leerlingen namen deel aan de tandartscontrole en 216 leerlingen ontvingen een medische controle. De activiteit werd als groot succes gezien.

Dertig BD-partners kregen de mogelijkheid om als mentor direct met de kinderen te werken. De teamleden werden toegewezen aan 6 groepen met leerlingen voor een dag met activiteiten als rollenspel, handenarbeid en spelletjes. De mentors gaven de leerlingen ook tips over hoe ze hun dromen kunnen waarmaken als ze hun best doen op school.

Dankzij deze maatschappelijke dienstverlening konden de leerlingen, hun school en de vrijwilligers profiteren van een ervaring die hen nog lang zal heugen.

Het lint wordt doorgeknipt voor de nieuwe tuin
Het lint wordt doorgeknipt voor de nieuwe tuin.
De school krijgt een nieuwe lik verf
De school krijgt een nieuwe lik verf.
De terreinen worden grondig schoongemaakt.
De terreinen worden grondig schoongemaakt.
Leerlingen in de rij voor hun medische controle.
Leerlingen in de rij voor hun medische controle.