BD VIERT 60 JAAR AAN MAATSCHAPPELIJKE BIJDRAGEN

In 1956 ontmoette Fairleigh Dickinson, Jr., zoon van de oprichter van BD, tijdens een zakenreis in Brazilië Romeu do Carmo Abreu, een ondernemer die op ambachtelijke schaal glazen injectiespuiten fabriceerde. Deze ontmoeting resulteerde in een overeenkomst om de activiteiten op het gebied van injectiespuiten in het land uit te breiden en zo ontstond Becton Dickinson Surgical Industries S.A.

BD-verkoopdirecteur Amadeu Ferriera geeft Dr. Romeu Abreu, directeur van BD in Brazilië, een rondleiding door de productielijn in 1956.
BD-verkoopdirecteur Amadeu Ferriera geeft Dr. Romeu Abreu, directeur van BD in Brazilië, een rondleiding door de productielijn in 1956.

In de daaropvolgende jaren is BD in Brazilië uitgegroeid tot een steeds belangrijker zakelijk en productiecentrum. Met deze groei is ook een grotere rol ontstaan in bijdragen aan sociale programma's. Dit jaar vieren we het zestigjarig bestaan en onze partners hebben bijgedragen aan een aantal sociale programma's die een positieve invloed hebben op de gemeenschappen waarop ze zijn gericht.

Een voorbeeld is Doutores da Alegria (De vrolijke dokters), een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die bestaat uit veertig professionele artiesten die zich als clown verkleden en op ziekenbezoek gaan bij kinderen en tieners in openbare ziekenhuizen of hen bezoeken in omgevingen waarin ze kwetsbaar zijn of sociale risico's lopen. BD-Brasil heeft in de afgelopen drie jaar fondsen bijgedragen aan het programma en is onlangs door De vrolijke dokters bezocht op het kantoor in São Paulo.

Twee Vrolijke dokters maken een jongen in het ziekenhuis aan het lachen.
Twee Vrolijke dokters maken een jongen in het ziekenhuis aan het lachen.

Inzamelingsacties voor kleding van partners hebben twee vormen aangenomen. Cruz Vermelha (Rode Kruis) heeft geschikte items onder gedoneerde kleding en schoenen van BD-medewerkers uitgezocht om behoeftige gezinnen beter beschermd, warmer en waardiger door de winter te helpen. De BD Social Responsibility Group (BD-groep voor sociale verantwoordelijkheid) heeft ook leden gemobiliseerd voor het inzamelen van dekens namens Noites Solidárias, een NGO die verantwoordelijk is voor distributie aan daklozen.

BD viert 60 jaar aanwezigheid in Brazilië in de Sala São Paulo.
BD viert 60 jaar aanwezigheid in Brazilië in de Sala São Paulo.

TUCCA (Associação para Crianças e Adolescentes com Câncer of de vereniging voor kinderen en tieners met kanker) is in 1998 opgericht door medici, ouders van patiënten en vertegenwoordigers uit de maatschappij, met als doel het verbeteren van genezingspercentages en van de kwaliteit van het leven van kinderen en tieners met kanker. Een belangrijk deel van de geldinzameling vindt plaats via een jaarlijkse concertreeks waarvan alle opbrengsten zijn bestemd voor TUCCA. Afgelopen jaar vierde BD-Brasil zijn 60-jarig jubileum met een symfonieconcert in de concertzaal Sala São Paulo. Er waren meer dan 300 gasten aanwezig, onder wie BD-bestuursvoorzitter, CEO en directeur Vince Forlenza, en de opbrengsten gingen in hun geheel naar TUCCA.

Walter Baxter, algemeen directeur van BD-Brasil verklaarde: 'Het ondersteunen van goede doelen en projecten die anderen helpen is voor ons altijd een voorrecht geweest en toen we nadachten over een evenement om ons jubileum te vieren, was het een logische keuze dat dit verbonden moest zijn met een maatschappelijk doel.'